Kyone Care

Onderhoud

Zoals bij alle materialen die u gebruikt, is onderhoud aan uw schaar zeer belangrijk. Als u uw schaar regelmatig onderhoudt, zal dit de levensduur van uw schaar verlengen en het knipplezier verhogen. Een paar minuutjes per week tijd besteden aan uw materiaal zal u veel plezier bezorgen.

Hoe onderhoud ik mijn schaar?

  • Als u ‘s avonds klaar bent met knippen, wrijf dan met een droge doek de haarresten van uw schaar. Ook eventuele verzorgingsproducten die u gebruikt heeft worden zo verwijderd.
  • Doe regelmatig een druppeltje olie tussen de snijbladen, ter hoogte van het schroefwerk tussen de 2 snijbladen). Doe dit minimaal 1x per week. Zo blijft de schaar soepel knippen en worden haarresten die zich rond de schroef bevinden verwijderd.
  • Stel indien nodig het schroefwerk bij. Als een schroef te los afgesteld is, bestaat de kans dat de schaar niet goed functioneert. Het haar kan dubbel slaan, de snijbladen kunnen in elkaar haken waardoor er een braam ontstaat. Als de schaar goed knipt, niet onnodig aan de schroef draaien, om problemen te voorkomen.
  • Laat uw schaar tijdig conditioneren. Te lang doorknippen met een schaar geeft onnodige schade. Wij adviseren u éénmaal per jaar uw schaar te laten conditioneren.
  • Verwijder ook regelmatig de (plastic) oogringen om eventuele resten van haar verzorgingsproducten te verwijderen. Sommige chemische producten kunnen het metaal aantasten, waardoor er schade kan ontstaan.